Bereidingswijze Slavink
Een slavink wordt veel gegeten bij de Hollandse pot of stamppot, waarbij het vaak wordt geserveerd met een klassieke jus of een pittige mosterdsaus. Deze sauzen vullen de smaak van de slavink perfect aan en zijn favoriet bij velen.
Voorbereiding:
Haal de slavinken 20-30 minuten voor het bereiden uit de koelkast zodat het vlees op temperatuur kan komen. Dep ze vlak voor het bakken droog met keukenpapier.
Ingrediënten:
- Boter of olie om in te braden
Bereidingswijze:
- Verhit een scheut olie of boter in een koekenpan en wacht tot de boter bruin kleurt of de olie gaat sissen.
- Bak nu de slavink op laag vuur in 4 minuten rondom lichtbruin.
- Draai het vuur lager en braad de slavinken in 15 minuten rondom bruin en gaar. Keer het vlees geregeld.
Serveertips
Serveer de slavinken traditioneel met sla, of met oer Hollandse gerechten zoals aardappels en bloemkool, of gebruik de slavink als aanvulling bij een stamppot.