Vlees van Moors kopen

Bereidingswijze

Bestel vlees online

&

kies een afhaalmoment

Bereidingswijze sparerib

De spareribs die wij verkopen zijn ontvliesd. Aan de holle kant van de sparerib zit normaal gesproken een stukje buikvlies. Als dit vliesje verwijderd is, kunnen kruiden en marinades beter in het vlees trekken. Hierdoor zijn de spareribs malser en nog lekkerder na bereiding!

In ons assortiment hebben we twee verschillende soorten varkensspareribs. We hebben de gemarineerde en voorgegaarde sparerib, die ideaal is voor een snelle maaltijd, een BBQ-feestje of als aanvulling op een borrelplank. De ongegaarde en naturel sparerib is naar eigen wens te bereiden en wordt veelal gebruikt in de slowcooker of het Big Green Egg.

  Sparerib bereiden

  Bereidingswijze gemarineerde en voorgegaarde sparerib

  De bereidingswijze van de gemarineerde en voorgegaarde sparerib is zeer eenvoudig:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Leg een stukje zilverfolie op het rooster van de oven.
  • Leg hier de sparerib op met de bolle kant aan de onderzijde (als het ware als een kommetje, zodat de vleessappen die vrijkomen tijdens het bereidingsproces opnieuw in het vlees trekken).
  • Rooster de sparerib in 20 minuten gaar.

  Voorbereiding ongegaarde en naturel spareribs

  Start met de voorbereiding van de ongegaarde en naturel spareribs een avond voordat deze gegrild worden. Onze spareribs zijn al ontdaan van het vliesje, maar mocht dat niet het geval zijn, raden we ten zeerste aan dit eerst te doen. Met een mes is het vliesje los te maken bij een van de ribben. Pak daarna wat keukenpapier, houd het losgemaakte vliesje stevig vast en trek de rest voorzichtig los.

  Dry-rub of marinade

  Maak vervolgens een dry-rub van gewenste kruiden en specerijen en wrijf hier de sparerib aan beide kanten royaal mee in. Pak de sparerib in huishoudfolie en leg deze een nachtje in de koeling.

  Natuurlijk is het ook mogelijk om de sparerib een nachtje te laten intrekken in een bijpassende marinade. Denk bijvoorbeeld aan een marinade van BBQ-saus met basterdsuiker, honing, zeer fijn gesneden paprika, ui en knoflook en eventueel wat chili voor een pittige smaak.

   Ongegaarde sparerib bereiden

   Bereidingswijze ongegaarde sparerib

   De ongegaarde sparerib dient vanzelfsprekend langer in de oven te verblijven dan de al voorgegaarde variant:

   • Verwarm de oven voor op 120 graden.
   • Bedek de bakplaat of het rooster met aluminiumfolie.
   • Bak de sparerib 2 tot 3 uur, afhankelijk van het gewicht van de sparerib.
   • Laat de spareribs vervolgens 10 minuten rusten.

   Een ongegaarde, gemarineerde sparerib leent zich ook perfect voor bereiding in de slowcooker

   • Leg de sparerib in de slowcooker en verdeel de rest van de marinade over de sparerib.
   • Laat de slowcooker op standje high 4 uur zijn werk doen.
   • Verwarm de oven voor op 200 graden en leg de sparerib vanuit de slowcooker nog even op het rooster (bedekt met zilverfolie) in de oven voor zo’n 10 minuten.
   • Haal de overige saus/marinade uit de slowcooker en kook het door tot het wat ingedikt is en als saus gebruikt kan worden.

   Snijd de sparerib tussen de ribben door. Bij beide bereidingswijzen en een goede kwaliteit sparerib merk je dat de botjes er bijna uitvallen zonder te kluiven! Serveer met bijgerechten zoals frietjes en ratatouille.