Vlees van Moors kopen

Soepen

Bestel vlees online

&

kies een afhaalmoment

Ossenstaartsoep recept
van Dafne!

 

Dit ossenstaartsoeprecept is een klassiek familierecept dat Daphnes groottante met liefde doorgaf. Deze rijke en troostende soep neemt je mee terug naar grootmoeders keuken. Met een bereidingstijd van ongeveer 3 tot 3,5 uur is dit gerecht een ode aan geduld en liefde voor koken. De combinatie van mals ossenstaartvlees, verse groenten en kruiden zorgt voor een diepe, complexe smaak die je zintuigen zal verwennen.

  • Herkomst: Familierecept van Dafne, overgeleverd door generaties
  • Bereidingstijd: 3 tot 3,5 uur
  • Aantal personen: 4
  • Calorieën per portie (1 kom soep): Circa 350 calorieën.

 

Ossenstaart voor Ossenstaartsoep
Ossenstaartsoep Ingrediënten

Het vlees

Voor deze soep wordt gebruikgemaakt van malse ossenstaart, ofwel de staart van een rund, een delicatesse die bekend staat om zijn rijke smaak en sappige textuur. Ossenstaart noemt men werkvlees omdat het rund zijn staart continu beweegt. De staart bestaat uit vlees, zacht weefsel met een botje erin. Tijdens het bruin bakken van het vlees komen de aroma’s vrij en wordt de basis gelegd voor de karakteristieke smaak van deze soep. Na het bereiden van de bouillon wordt het vlees van de botjes ontdaan en toegevoegd aan de soep, waardoor elke lepel een genot is. Ossenstaart is ook heerlijk voor in stoofschotels.

Ingrediënten

  • 1 x ossenstaart
  • 1 x grote ui
  • 1 x grote wortel
  • 2-3 takjes peterselie
  • 3-4 kruidnagels
  • 1 laurierblaadje
  • 3-4 stukjes foelie
  • 1-2 takjes tijm
  • 5 peperkorrels
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • scheutje rode wijn of port
  • 1,5 liter water
  • boter (om het vlees mee te bakken)
  • 1 maggiblokje
Ossenstaartsoep maken

Bereiding

Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd:
3 tot 3,5 uur

Ossenstaart aanbakken

1. Smelt boter in de pan totdat het schuim is verdwenen.

2. Bak de ossenstaart op middelhoog vuur aan alle kanten goudbruin.

Ossenstaartsoep recept

3. Snijd de wortel en ui in grote parten terwijl het vlees aan het bakken is.

4. Voeg de gesneden groenten, peterselie, kruidnagel, laurier, foelie, tijm en peperkorrels toe aan het vlees. Meng goed en laat 10-15 minuten smoren.

Ossenstaart soep

5. Voeg water en het bouillonblokje toe, breng bijna aan de kook en laat de bouillon 3 tot 3,5 uur trekken op laag vuur.

Ossenstaartsoep bouillon

6. Zeef de bouillon en voeg de tomatenpuree toe.

Ossenstaartsoep recepten

7. Ontdoe het vlees van de botjes en voeg het toe aan de bouillon.

8. Voeg een scheutje wijn of port toe en breng opnieuw tegen de kook.

Ossenstaartsoep VleesvanMoors.nl

9. Serveer deze hartverwarmende ossenstaartsoep en geniet van de rijke smaken die generaties hebben doorstaan.

Recept aanleveren