Vlees van Moors kopen

Vleesregister

Bestel vlees online

&

kies een afhaalmoment

Hollandse biefstuk

Voor liefhebbers van lekker eten is de Hollandse biefstuk, ook bekend als ‘Dutch steak‘, een bijzonder malse lekkernij. Het is een gezonde keuze binnen het assortiment van smakelijke biefstukken. In vergelijking met andere biefstukken zoals de tournedos of de kogelbiefstuk, is de Hollandse variant wat platter, wat zorgt voor een perfecte en gemakkelijke bereiding. Ondanks dat deze biefstuk wat voordeliger is, biedt het een smakelijk alternatief. De goede prijs-kwaliteitverhouding maakt het juist extra aantrekkelijk. Het is ideaal voor zowel speciale gelegenheden als een doordeweekse verwennerij. Snel, lekker en gemakkelijk een heerlijk stukje vlees op tafel.

Waar in het rund zit de Hollandse biefstuk?

Dit sappige en magere vlees komt meestal van de bovenbil, maar kan ook afkomstig zijn van het spierstuk of de dunne lende van het rund. Omdat deze delen van het rund weinig bewegen, is het vlees heerlijk mals en sappig.

Hollandse biefstuk is afkomstig van
Hollanse biefstuk kopen

Waar komt de naam vandaan?

Hoewel de term “Hollandse biefstuk” doet denken aan Nederland, komt het vlees niet per se exclusief uit Nederland. De term “Hollandse” verwijst eerder naar de traditionele bereidingswijze, de snijmethode of de specifieke eigenschappen van het vlees, dan naar het land van herkomst. Het is altijd goed om bij de aankoop van vlees informatie te krijgen over de herkomst, het dierenwelzijn en de kwaliteit. Nederland hanteert doorgaans hoge standaarden op het gebied van dierenwelzijn en klimaatregels, waardoor vlees uit eigen land vaak duurzamer en diervriendelijker is dan vlees geproduceerd in andere landen.

Voedingswaarde van Hollandse biefstuk

De Hollandse biefstuk is niet alleen een genot voor de smaakpapillen vanwege zijn lage caloriegehalte en hoge eiwitgehalte, maar ook voor het lichaam.

Voedingswaarde per 100 gram:
Energie: 170 kcal
Eiwitten: 22,5 gram
Vet : 7 gram